Fermele de prepelite

Aceia dintre dumneavoastra care doresc sa dezvolte o intreaga afacere cu prepelite de vanzare trebuie sa inteleaga cum se realizeaza cresterea prepelitelor si mentinerea unei populatii sanatoase de prepelite in custi prepelite si in incubator de oua. Asadar, iata o serie de informatii cu privire la ingrijirea puilor dupa scoaterea acestora din incubator.

In primul rand, puii de prepelite din ouale de prepelita se scot din incubator abia atunci cand sunt complet uscati. Acestia detin rezerve de hrana in organism care pot sa ii ajute sa supravietuiasca 24 de ore, astfel incat cei interesati de vanzare prepelite pot sa stea linistiti cu privire la integritatea vietii sau sanatatii acestor pui. Imediat dupa scoatere, trebuie plasati intr-un fel de maternitate formata dintr-o cutie care poate sa fie din carton sau sticla. Cutia trebuie atent pozitionata undeva unde nu este curent si unde umiditatea nu este ridicata. Este recomandata acoperirea cutiei respective. Ouale de prepelita care vor fi produse de aceste generatii noi de crestere prepelite isi vor conserva si mai bine proprietatile nutritive daca asternutul din aceste custi de prepelite este perfect uscat si poate sa absoarba bine umezeala. Asternutul din custile de prepelite nu trebuie sa fie prea gros totusi si ar fi bine sa fie pus in straturi uniforme.

O ferma de prepelite va genera circa 50% femele si 50% masculi, si cu totii au nevoie de suficienta lumina in custi prepelite pentru a putea sa creasca armonios

Incaperea care va gazdui noua populatie de prepelite in custi prepelite trebuie sa aiba o temperatura de circa 37-38 de grade Celsius pe durata primelor 3 zile dupa scoaterea din incubator. Apoi, aceasta va trebui scazuta cu cate 2 grade pe zi, pana va atinge valoarea de 21 de grade, cand noii pui vor avea 11 zile si vor fi acoperiti cu pene care le vor tine de cald mai bine. In cazul in care puisorii se strang toti sub sursa principala de caldura, e bine sa mentineti temperatura crescuta pe o perioada mai indelungata, pana la o saptamana. In plus, cresterea prepelitelor pentru terapii naturiste sau cura ou prepelita implica mentinerea unei temperaturi uniforme in toata maternitatea, pentru ca puii sa nu fie nevoiti sa se adune unii intr-altii si sa se sufoce, incercand sa ajunga la sursa de caldura.Prepelite Online. Cusca Prepelite

O ferma de prepelite va genera circa 50% femele si 50% masculi, si cu totii au nevoie de suficienta lumina in custi prepelite pentru a putea sa creasca armonios. In primele 14 zile de viata, lumina ar fi bine sa fie lasata pornita 24 de ore din 24, pentru ca mai apoi sa fie scazuta in mod treptat pana la 16 ore pe zi.

Apa necesara puilor proaspat scosi din incubator trebuie sa fie pastrata la o temperatura potrivita, pentru ca apa ce are o temperatura prea scazuta poate sa le provoace indigestii micutilor pui. Apa pentru prepelite de vanzare poate fi imbunatatita prin adaosul de anitbiotice si vitamine pentru a preveni anumite boli. La inceput, puii de prepelite vanzare nu vor stii de unii singuri unde este situata apa, de aceea este necesar ca ciocurile lor micute sa fie ghidate la vasul cu apa. Grija sporita trebuie acordata totusi acestui aspect: puii nu trebuie, sub nicio forma cat timp se afla in maternitate, sa se ude. De aceea un adaptor cu gratar este foarte bun.