Cura cu oua de prepelita – terapie naturista

Ouale de prepelita si cresterea prepelitelor pentru oua de prepelita sunt arhicunoscute pentru efectele lor tamaduitoare si benefice asupra starii generale de sanatate sau in tratarea anumitor afectiuni cu un grad diferit de gravitate. Cura ou prepelita are asadar un spectru larg de actiune si difera in functie de varsta pacientilor sau consumatorilor, cat si de acele boli sau probleme de sanatate care trebuie tratate. 

Cura cu oua de prepelita trebuie urmata avand in permanenta la indemana oua cat mai proaspete. Cresterea prepelitelor pentru scopul obtinerii unor prepelite de vanzare pentru carne sau pentru ouale acestora in ferme sau locatii special amenajate face aceasta cerinta simplu de respectat. Ouale de prepelita proaspete sunt usor de gasit si trebuie consumate ca atare, crude, nepreparate termic. E recomandat ca un ou de prepelita crud sa fie servit la temperatura camerei, fara a manca ceva inainte, iar cumpararea de prepelite de vanzare care provin din custi de prepelite este benefica pentru sanatate. E bine ca ouale de prepelita sa fie scoase din frigider cu o seara inainte de a fi mancate.

O cura ou prepelita de baza pentru copiii cu varsta intre 1 si 3 ani presupune consumul a 60 de oua de prepelita pe parcursul a 30 de zile

Pentru persoanele care nu apreciaza in mod deosebit gustul unui ou de prepelita ce provine din custi prepelita, cura ou prepelita poate sa includa oua de prepelita amestecate cu iaurt, pulpa de fructe sau miere. Pentru cei care suporta gustul crud al oului de prepelita, acesta poate fi spart intr-o lingura si lasat sa alunece usor pe gat, datorita dimensiunilor sale reduse. Alcoolul si cofeina, in special cafeaua, trebuie eliminate complet din meniul celor care decid sa urmeze o cura ou prepelita. Micul dejun poate fi servit la circa o ora sau doua dupa administrarea acestor terapii natursite cu oua prepelita si e bine fie compus din hrana rece. Totusi, cei care sufera de anumite afectiuni ale stomacului, cum ar fi ulcer sau gastrita pot sa ia micul dejun la circa 30 de minute.

O cura ou prepelita poate fi reluata dupa 3 saptamani la adulti si dupa 3 luni, in cazul copiilor. O cura ou prepelita de baza pentru copiii cu varsta intre 1 si 3 ani presupune consumul a 60 de oua de prepelita pe parcursul a 30 de zile. Copiii intre 4 si 7 ani pot sa consume cate 3 oua prepelita pe zi vreme de 20 de zile (cura oua prepelita de 60 de oua). Copiii intre 8 si 10 ani pot sa tina o cura prelungita de 90 de oua consumate in 30 de zile, constand in Prepelite Online. Oua Prepelitaingestia a 3 oua pe zi. Adolescentii intre 11 si 15 ani pot sa urmeze cure de 32 de zile a cate 120 de oua/cura. Intre 16 si 18 ani se pot consuma 120 de oua in 26 de zile. Adultii pot urma o cura de 50 de zile cu 240 de oua de prepelita.

Ulcerul poate fi ameliorat cu o cura ou prepelita cu 120 de oua prepelita, anemie cu 240 de oua prepelita, hipertensiunea cu 120 de oua, diabetul cu 240 de buvati, colesterolul ‘rau’ cu 240 de bucati, astmul bronsic cu 240 de bucati, tulburarile renale cu 240 de bucati, acelasi numar de oua fiind indicat in curele pentru ameliorarea diabetului, TBC-ului, migrenelor, nevrozelor sau bolilor ficatului.